Tvättstugor

Föreningen har tre tvättstugor på två adresser. Varje tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare och mangel. Skötselregler finner du i varje tvättstuga.

Bokning sker endera i tvättstugan via en iPad eller via appen BokaTvättid som du kan installera både i Android och iPhones. Till varje lägenhet finns det ett informationsblad som innehåller en unik pinkod för din inloggning. Klicka här för att se ett exempel på ett sådant informationsblad. Kontakta styrelsen om du behöver ett nytt informationsblad.

För närvarande har vi två-timmarsperioder för bokningar. Man har rätt till att nyttja torkskåp och torktumlare under en maximalt en timme efter avslutad tvättid.

Dosera tvättmedlet rätt så blir både plånboken och miljön glad. Stockholms dricksvatten är mjukt, 4-6º dH. Tvål, disk- och tvättmedel löddrar lätt i mjukt vatten och det räcker därför med en låg dos.

Uppdatering 2020-04-23: Föreningen håller för närvarande på att löpande byta ut äldre maskiner till nya. Detta kommer vi att göra i den takt som de gamla går sönder och det inte längre är ekonomiskt försvarbart att reparera dessa.

Viktigt! Det är ej tillåtet att tvätta grova mattor eller bygel-behå utan tvättpåse i tvättmaskinerna. Detta för att undvika ev. dyra reparationer.